day by day

Pentru tata.

Azi e ziua lui tata. Nu-l laud doar pentru că e tata, dar omul mi-a arătat de-a lungul existenţei mele că există şi bunătate în oameni. De când mă ştiu mi-a demonstrat în mod constant că singura alegere corectă în orice situaţie e omenia și că bunul-simț e cea mai de preț calitate a unei persoane. Că bătrânii trebuie respectaţi, copiii ocrotiţi, animalele îngrijite, șoferii nesimțiți iertați că oricine îţi cere ajutorul, trebuie ajutat. Asta face de când îl ştiu. Dăruieşte fără să aştepte nimic în schimb, chiar şi atunci când se profita de bunătatea lui. În momentele cele mai grele, are un arsenal de glume care să te binedispună, iar când e el supărat nu te împovărează cu greutăţile lui. Are şi defecte, nu vă gândiţi că nu. Kriptonita lui e mâncarea. Toată copilăria mi-au fost furate dulciurile până în momentul în care mama a decis că trebuie luate măsuri şi a început să le ascundă. Dar ca un urs cu miros fin, le găsea. Au fost grele momentele în care mă trezeam fără pic de zahăr la orizont, dar am reuşit să trec peste. Accidentele se ţin scai de el, e mereu cu capul în nori, multe conversaţii cu el sunt monoloage, dar dacă îl cunoşti nu prea ai cum să nu-l placi.

Învăţ în fiecare zi ceva nou de la el, îmi răspunde dilemelor morale prin puterea exemplului şi majoritatea calităţilor mele (deloc puţine) i le datorez lui.

În finalul acestui text pseudo – lacrimogen care ţine loc de cadou, îi urez sănătate, numa’ bine şi că aştept tot ce mi-a mâncat de-a lungu’ timpului, înapoi.


Andra Gruiță

Andra Gruiță

O timidă încercare de a comunica părți din fiinta mea.
Scrisul descătusează partea sociabilă a firii mele, de obicei suspicioase si colerice.
Prefer compania oamenilor născuti din imagiație, cu excepția câtorva suflete care au trecut testul timpului.
Citesc,mănânc,scriu(cand ma păleste inspirația),am multi câini si un copil pe drum. Mă plictisesc la fel cum iubesc, repede si tare.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *