day by day

Povești si jocuri.

“Oamenii sunt încă frumoşi” spune Bean cu măiestrie. Simplu şi curat, dar cu mare încărcătură emoţională. Doar că acei oameni, sunt copii. Mai micii, mai puţin frustraţii, lipsiţi de ură şi invidie homo sapiens. Piticii Duracell, care e drept, sunt enervanţi uneori, dar care nu au fost încă întinaţi de microbul avuţiilor, de obsesii financiare sau culori politice.

Boloboci grăsuni care se înfrăţesc într-o clipă, care râd de dimineaţa până seara, pentru care fericirea supremă e să mângâie un căţel, să umble în fundu’ gol sau să stea vara cu o oră în plus afară.

De asta am început să scriu pentru ei.  Doar ca în timp ce scriam, eram bombardată cu amintiri calde de când eram pruncică şi grija mea majoră era că nu am complet albumul cu Sailor Moon. Şi mi-a prins bine. Pe parcurs ce înaintam cu”Comorile copilăriei”, am mai citit şi alte poveşti. Am ascultat câteva şi la pick-up. Şi a fost terapeutic. M-au îmblânzit şi bucurat. Mi-au dat chef să alerg şi să mă urc în copaci. Să regăsesc nişte valori pierdute în puţul maturităţii.

Nu zic să citiţi cartea mea (deşi e genială), dar pot garanta că piciul din voi îşi va face simţită prezenţa dacă faceţi o sesiune de diapozitive, vă uitaţi la nişte desene clasice, construti un Lego, vă jucaţi un şotron, cu Barbie, machetuțe, elastic sau ce Niezo’ mai făceaţi când eraţi mici.

Şi poate că în ziua aia veţi fi mai prietenoşi, veţi vrea să staţi mai mult afară şi deşi tot nu e posibil să o faceţi în fundu gol’, să fiţi mai fericiţi.

Mai puțină incrâncenare, mai multă bucurie.

Andra Gruiță

Andra Gruiță

O timidă încercare de a comunica părți din fiinta mea.
Scrisul descătusează partea sociabilă a firii mele, de obicei suspicioase si colerice.
Prefer compania oamenilor născuti din imagiație, cu excepția câtorva suflete care au trecut testul timpului.
Citesc,mănânc,scriu(cand ma păleste inspirația),am multi câini si un copil pe drum. Mă plictisesc la fel cum iubesc, repede si tare.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *