day by day

Mai puține cadouri, mai multe idei

S-au văzut, s-au plăcut, au postat mii de poze grețoase pe rețele. Unii au mers atât de departe incât au renunțat la identitatea personală si s-au contopit cu partenerul, formând o noua specie de individ care nu cunoaste conceptul de singurătate. Sa fii chiar atat de neinteresant incat sa ai nevoie de inca o formațiune celuloasă pentru a te intregi?

” Laura si Costel” sent you a friend request? Așa sa fie? Laura si Costel au aceleași gânduri, trăiri, dorințe si plăceri încât au fuzionat in LaCoste? Poate sunt două minţi strălucite care funcţionează în tandem şi care au putut accesa conştiinţă comună a universului, poate sunt telepaţi, gemeni despărţiţi la naştere… dar cel mai probabil sunt doar doi coțofeni care vor să îi reducă la stadiul de firmitură pe cei care îndrăznesc să rămână făr’ de partener. Persoane care consideră că împerecherea e o realizare. Pe Laura şi Costel îi văd că pe un tatuaj de la gumă. Falşi, amuzanţi şi nerezistenţi la testul timpului.  Dar, atâta timp cât le pot ignora pozele în care fac schimb de salivă şi declaraţiile de dragoste (mai nesincere decât promisiunile unui politician), nu îmi consum prea multă energie cu ei. Adevărat, în perioada asta a iubirii roz, vor fi mai greu de ignorat pentru că declaraţiile sunt şi mai” de dulce”, pozele mai explicite şi wall-ul invadat va fi mai greu de curățat.

Dar ei nu sunt singura problemă, căci o nouă specie de umanoizi cu păreri îmi perturbă timpul alocat internetului. Cei care în fiecare an sunt foarte vocal contrariați de sărbătoarea roz. Ăştia sunt cei care mă bâzâie pe mine. Ăştia care cred că frâng sistemul cu ideologia lor anti Valentin. Care în fiecare an îşi vărsă amarul, folosesc aceleaşi fraze şi se mândresc nevoie mare că nu celebrează faimoasa sărbătoare păgână. Dar rup mall-uri le de Crăciun şi Paşte, 1 Martie, 8 Martie şi An Nou. Ipocrizia asta mă frământă pe mine. Încep noi trenduri de petreceri şi evenimente” anti – Valentine’s” care sunt un clişeu la fel de mare că sărbătoarea în sine. Măcar Laura şi Costel ai lumii în ignoranţa lor prostească, sunt amuzanţi. Cealaltă tabără e doar neoriginala şi obositoare.

De parcă nu am ştii cu toţii că e încă o invenţie capitalistă, făurita mârşav de companii de bomboane care au rămas cu marfa nevândută de la Crăciun.

Pentru că asta e adevărată problemă- îndemnarea la consum şi burduşeală. Romanticism ucis cu cinism. Femei dezamăgite până la lacrimi de simplitatea cadoului primit si bărbați care visează la zilele simple ale burlăciei. Dacă un fenomen ar trebui să fie total necondiționat de material , acela e iubirea. Iubirea consolidată de respect, înălţare şi susţinere reciprocă în care înfloreşti şi te iubeşti pe tine în egală măsură. Relaţii în care îţi păstrezi individualitatea şi în care nu te pierzi. Iubiri care nu au nevoie de vorbe şi demonstraţii, de aprobări şi laude din exterior.

E, cred, evident pentru orice om cu mintea deschisă, că iubirea trebuie celebrată şi demonstrată în fiecare zi. Dar nu doar iubirea pentru partener, ci şi iubirea pentru natură, animale, prieteni, părinţi, bunici şi aer. Iubirea pentru alte rase, oameni fără adăpost, iubire faţă de oamenii diferiţi de tine.

Funcţionăm diferit e adevărat, dar cred că există anumite adevăruri şi anumite greşeli general valabile. Libertatea e doar o iluzie dacă ne lăsăm opiniile şi acţiunile să fie dictate de cei care au de câştigat de pe urma lor. Cred că ajută să contestăm cât mai mult ce ne este impus, să fim cât mai conştienţi de alegerile făcute, să distrugem conceptul de ”așa se face” și poate atunci ideile bune, umorul, bunul simț și creativitatea vor fi considerentele după care se cântărește caracterul unui om.

Spread the love all day, everyday…

Andra Gruiță

Andra Gruiță

O timidă încercare de a comunica părți din fiinta mea.
Scrisul descătusează partea sociabilă a firii mele, de obicei suspicioase si colerice.
Prefer compania oamenilor născuti din imagiație, cu excepția câtorva suflete care au trecut testul timpului.
Citesc,mănânc,scriu(cand ma păleste inspirația),am multi câini si un copil pe drum. Mă plictisesc la fel cum iubesc, repede si tare.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *