day by day

Blănoșii.

Mereu am iubit animăluţele. Mereu am fost înconjurată de căţei, pisici, purcei, găini, văcuţe şi puii acestora. Minunatele mele vacanţe la ţară mi-au oferit privilegiul de a observa cum relaţia cu un animal îţi poate îmbunătăţii caracterul. Nici nu prea înţeleg cum să nu iubeşti ceva pufos, cu nas de cauciuc şi pernuţe moi. Departe de ele sunt gândurile maliţioase sau apucăturile de gelozie sau invidie. Cu o scuturare din coadă îţi pot lumina ziua. La fel cum mi-au oferit bucurie absolută, aşa mi-au rupt şi inima. Pentru că uneori lucrurile nu sunt corecte şi ceva forţă supremă decide că e nevoie de blănoşi şi în ceruri.

Cu câteva mângâieri, vorbe bune şi puţină răbdare, te alegi cu un prieten mai onest şi mai real decât unii oameni. Beneficiile împrietenirii cu patrupezii sunt nenumărate.
Plimbările obligatorii prin aer curat pot ţine locul mersului la sală, terapie mai bună nu a existat vreodată, poţi renunţa la întâlnirile eşuate şi site-urile de matrimoniale când acasă ai un suflet blând care nu râde de fața ta urâtă dimineaţa sau de hanoracul ponosit pe care îl porţi cu încăpăţânare.

Oricum ai întoarce-o şi ai răsuci-o, necuvântătoarele( vorba vine) ne fac viaţa mai frumoasă. Fără pretenţii, fără ifose. Visele lor cele mai fierbinţi ar fi legate de ciolane suculente, globuri care atârna din brad sau papuci ronțăibili. Simplu.Prieteniile între ele sunt din cele mai variate, nu sunt puține cazurile în care un fruntaș în lanțul trofic ia sub aripa lui protectoare un individ mai slăbănog.

Şi odată ce viața iși urmează cursul, lasă în urma lor o mulţime de amintiri preţioase. Amintirea zilelor călduroase de vară în care fugeau cu limba atârnând într-o parte după băţul preferat, a nopţilor geroase de iarnă în care stăteau covrig lângă tine, tonele de bale şi fire de păr care tronau pe fotoliu. Cine a avut şi a pierdut un prieten patruped, înţelege că durerea e reală, că nu a fost niciodată “doar un animăluţ”, ci un confident, o dovadă limpede a conexiunii umane cu natura.

Să ne bucurăm de unicitatea fiecărei vietăți, să respectăm fiecare suflare, să absorbim învățăturile oferite fără interes de toate animalele ce ne inconjoară .

Go give your furry friend a  big hug.

O viață fără alergii vă doresc.

Andra Gruiță

Andra Gruiță

O timidă încercare de a comunica părți din fiinta mea.
Scrisul descătusează partea sociabilă a firii mele, de obicei suspicioase si colerice.
Prefer compania oamenilor născuti din imagiație, cu excepția câtorva suflete care au trecut testul timpului.
Citesc,mănânc,scriu(cand ma păleste inspirația),am multi câini si un copil pe drum. Mă plictisesc la fel cum iubesc, repede si tare.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *